ARENA VIETII

luni, 1 februarie 2010

Sursa ta de sanatate si tinerete: OMEGA 3 SI OMEGA 6

  Daca suntem atenti la spoturile publicitare difuzate pe canalele mass-media, observam ca se pune accent pe latura de frumusete si/sau sanatate a omului, in special la femei, si anume: GAMA OMEGA.
  Omega 3 si omega 6 (fara el nu se pot lua in calcul virtutiile terapeutice omega 3), sunt doi acizi grasi  esentiali polinesaturati, care fac parte din familia lipidelor, sau din familia grasimilor bune, fara de care nu ar fi posibil un regim alimentar echilibrat.
  Acesti acizi grasi esentiali sunt necesari organismului uman si nu pot fi sintetizati de acesta si de aceea ei sunt obtinuti din dieta. Echilibrul dintre omega 3 si omega 6 trebuie sa fie de 1:1, sau chiar de 2,5:1 in favoare lui omega 6, nerespectandu-se aceasta proportie se poate ajunge la unele afectiuni ale organismului uman cum ar fi diabetul zaharat sau bolile de inima.
  Mai trebuie mentionat ca acesti acizi contribuie la metabolismul unor sisteme si aparate din corp, cum ar fi: aparatul cardiovascular, reproductiv, sistemul imunitar si sistemul nervos, iar echilibrul dintre acestia actioneaza eficient asupra inflamatiilor dermatologice si osteo-articulare, astmul si rinitele alergice, fac sangele mai fluid si arterele mai suple, formeaza si intretin creierul (in special pentru viitoarele mamici), previn complicatiile cardiovasculare, ajuta la cresterea energiei si a puterii de concentrare devenind mai optimisti, permit diminuarea nivelului de colesterol "rau" in sange.
  Omega 3 poate fi gasita in : ulei de nuci, ulei de rapita, ulei de soia, ulei de masline, ulei de peste, alune de padure.
  Omega 6 poate fi gasit in: ulei de floarea-soarelui, de nuci , de rapita, ulei de arahide, ulei de masline, ou intreg, untura de peste.
Sanatate de fier!

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.