ARENA VIETII

vineri, 29 ianuarie 2010

Coitus interruptus, eficienta sau ingrijorare?

  O metoda naturala de prevenire a unei sarcini nedorite este coitul intrerupt provenit din latinescul "coitus interruptus", in care consta retragerea penisului inaintea ejacularii in vaginul partenerei. Conform specialistilor in domeniu, aceasta metoda contraceptiva este una ineficienta (daca este practicata ca la carte, rata de ineficienta este de 4%, daca nu undeva pe la 20 %!), deoarece inaintea ejacularii exista un lichid pre-ejaculator in care pot exista unii spermatozoizi activi si care pot crea neplaceri datorate unei sarcini nedorite.
Pe langa acest pericol mai exista si posibilitatea de transmitere a infectiilor sexuale partenerului, acest lichid avand acelasi risc ca si lichidul seminal ejaculator.
  Parerile sunt impartite, unii practicanti ai acestei metode contraceptive o garanteaza, fiind practicata de acestia ani buni, altii datorita acestei metode naturale contraceptive au devenit parinti sau au avut sarcini nedorite.
  Ca o concluzie, puneti in balanta avantajele si dezavantajele metodelor moderne contraceptive (eficienta, risc de ingrasare, pilozitati nedorite, alergii, costuri, simplitate, placere sexuala maxima) , comunicati cu partenerul sau partenera cum sa va protejati ( sa va asumati anumite riscuri), si nu in ultimul rand consultati un specialist in domeniu, sa va recomande cea mai buna metoda de prevenire a unei sarcini nedorite sau a unor boli cu transmitere pe cale sexuala (B.T.S). Deocamdata aceasta metoda ramane cea mai simpla, ieftina si naturala metoda contraceptiva, avand multi sustinatori, in ciuda riscului aparitiei multor neplaceri!

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.