ARENA VIETII

joi, 7 ianuarie 2010

Cateva sfaturi de comportament in societate

  In decursul experientei mele profesionale si de viata, am avut tangente cu diferite categorii sociale de oameni, cu diferite tipuri de caractere, cu oameni din diferite domenii de activitate si am sintetizat cateva sugestii, sfaturi pentru comportamentul in societate:

  1. Este bine sa comunicati, sa va intretineti nu numai cu acele persoane puternice, favorizate social, ci si cu oameni mai putin favorizati, care nu au avut sansa sau steaua norocoasa de a se afirma.
  2. In special pentru cei "atotstiutori", dati-va cu parerea numai daca vi se cere, daca sunteti in cunostinta de cauza, iar in caz contrar spuneti "NU" cu demnitate, sau mai bine taceti.
  3. In momentul cand va intalniti cu cineva cunoscut d-voastra salutati-l cu respect, iar daca trebuie sa dati mana faceti-o cu fermitate, nu brutal, priviti-l in ochi daca nu aveti nimic de ascuns.
  4. Daca sunteti nevoit sa luati cuvantul, ezitati sa folositi cuvinte neintelese de multi, termeni luati din DEX, sa aratati cate cunostinte aveti, o sa vi se ofere ocazia sa demonstrati ce stiti.
  5. Evitati sa intrati in contact cu persoane prea pline de ele, cu o mandrie superioara, sau dispuse spre linguseli, daca nu vreti sa regretati mai tarziu.

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.