ARENA VIETII

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

7 pasi de aur pentru o vanzare de succes

  1. Fiti intotdeauna energici, entuziasmati, afisati o atitudine primitoare, dar mai ales fiti interactivi cu clientul, si nu uitati sa zambiti. Starea de buna dispozitie se transmite celui din fata d-voastra.
  2. Lasati intotdeauna clientul d-voastra sa vorbeasca, nu il intrerupeti nejustificat, numai asa stiti ce nevoi are  prin aceasta "confesiune", si va puteti plia pe aceste nevoi, dorinte, cu produsele sau serviciile pe care doriti sa le vindeti.
  3. Respectati-va clientul printr-o tinuta adecvata tipului de job pe care il aveti, dar nu fiti nici prea serios sau familiar cu persoana respectiva. Daca priviti clientul "de sus", sau stati intr-o pozitie la fel cum stati acasa la d-voastra, nu faceti decat sa va trateze ca pe orice vanzator disperat sa isi vanda produsele.
  4. Cunoasteti-va foarte bine produsele, serviciile, lasati la o parte acel "limbaj de top", nu da intotdeauna randamentul scontat!.
  5. Credeti in produsul sau serviciul respectiv, numai asa puteti vinde mai mult. Raspundeti-va sincer la intrebarea: eu l-as cumpara?sau as fi multumit de serviciul acela?
  6. Nu subestimati celebra fraza: "Clientul nostru, stapanul nostru".
  7. Faceti in asa fel incat clientul sa fie important, si sa ii multumiti pentru ca foloseste produsele sau serviciile d-voastra, si cu siguranta va reveni.

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.