ARENA VIETII

vineri, 30 octombrie 2009

Chintesenta promovarii unui blog

  Inainte de a specifica cele mai importante metode de promovare a unui blog, am sa va dau definitia blogului d.p.d.v. al meu si anume: un blog este o excelenta forma libera de exprimare online, un fel de jurnal pe internet, provenind din expresia engleza "weblog" in care informatiile de obicei cu caracter personal sunt asezate in ordine invers cronologica, abordand diverse teme de interes general, pana la cele de nisa specializate pe anumite domenii, generand diverse comentarii pro sau contra, prin care vizitatorii blogului pot interactiona intre ei. Cele mai bune platforme gratuite pentru a va face un blog sunt: Wordpress si Blogger, cu avantaje si dezavantaje fiecare.
 Eu cunosc doua metode de promovare a unui blog:
  1.  Promovare online
  2.  Promovare offline
 Metoda online:
 Metoda offline:
  • folositi materiale promotionale: pixuri, fluturasi, tricouri, sepci, etc,
  • sau si ceva mai amuzant sa scrieti pe bacnote de lei, adresa blogului d-voastra, conform blogului GrimCris.
  •  graffiti pe unde apucati si nu chiar, sau scrieti adresa blogului d-voastra in zone aglomerate, unde pot fi usor citite.
  • de la banalele carti de vizita, pana la discutii cu prietenii d-voastra despre blog, adica faceti reclama prin viu grai, sau creati-va propriile stickere prin originalitate si inventivitate.
  In afara de aceste metode descrise mai sus, cel mai important factor in atragerea de trafic pe blog , vizitatori , sau sa va pastrati cititorii fideli, este calitatea continutului, nu spamati, si nu in ultimul rand fiti voi insiva, creativi, originali, spontani, adica amprenta blogului  in blogosfera sa va reprezinte latura personalitatii d-voastra.
  Pentru completari la acest post va astept cu interes, la sectiunea "comentarii".

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.