sâmbătă, 24 octombrie 2009

Metode de prevenire pentru gripa AH1N1

  Singurele porti de intrare ale virusilor sunt narile si gura/gatul. Intr-o epidemie globala de aceasta natura, este aproape imposibil sa nu intram in contact cu virusul AH1N1 in ciuda tuturor precautiilor. Contactul cu virusul AH1N1 nu este o problema atat de mare pe cat este proliferarea.
  Chiar daca sunteti inca sanatosi si nu prezentati nici un simptom al infectiei cu virusul AH1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptomelor si dezvoltarea unor infectii secundare, cativa pasi foarte simpli, pasi nu pe deplin subliniati in majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicati (in loc sa ne concentram pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):
1. Spalarea frecventa a mainilor
2. Abordarea "Jos mainile de pe fata".
3. Faceti gargara de doua ori pe zi cu apa calduta sarata (folositi apa de gura Listerine daca nu aveti incredere in sare). Virusul AH1N1 dureaza 2-3 zile dupa infectarea initiala in gat/cavitatea nazala pana sa prolifereaza si sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargara previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa sarata are acelasi efect pe o persoana sanatoasa pe care medicamentul Tamiflu il are pe o persoana infectata. Nu subapreciati aceasta metoda de prevenire simpla, ieftina si puternica.
4. In mod similar punctului nr.3, curatati-va narile cel putin odata pe zi cu apa calduta sarata. Suflarea puternica a nasului o data pe zi si curatarea ambelor nari cu betisoare din bumbac inmuiate in apa calduta sarata este foarte eficienta in scaderea numarului populatiei cu infectie virala.
5. Sporiti-va imunitatea naturala cu alimente bogate in Vitamina C (fructe citrice). Daca trebuie sa luati tablete de vitamina C, sub forma de supliment, asigurati-va ca acestea contin si Zinc pentru a accelera absorbtia.
6. Beti cat mai multe lichide calde. Acestea spala virusii de proliferarea din gat inspre stomac acolo unde nu pot supravietui, prolifera sau produce nici un rau.

SURSA: Centrul Medical Unirea, Bucureşti

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.