Secretul fericirii in cuplu: COMUNICAREA
Un element important pentru echilibru sufletesc il constituie iubirea. Sa iubesti pe cineva, sa fii iubit de catre cineva este de multe ori suficient sa iei viata in piept cu mult entuziasm si fermitate.
Dar ce se intampla in momentul in care tot ce este frumos si pur, adica iubirea, dragostea se naruie?
Oare din ce cauza?
Un motiv ar fi, si cel mai important: COMUNICAREA. Oare nu ar trebui sa reflectam la aceasta? In ziua de azi rata divorturilor este in crestere, casniciile se destrama dupa atatia ani de convietuire impreuna, iubiri neintelese soldate cu sinucideri, s.a.m.d, atunci relatia poate fi privita ca pe un succes sau un esec. De-a lungul anilor relatia de cuplu a devenit una relationala, unde elementele nevoilor emotionale primeaza in fata celor satisfacerii nevoilor fizice.
De aceea relatia in cuplu poate deveni o sursa de fericire, de bucurie, de implinire sufleteasca, acea forta misterioasa care te face sa mergi mai departe sau o mare sursa de probleme, suferinte, dezamagiri, certuri, denigrari, s.a.
Nu trebuie neglijate nici acele principii sau modalitati de ascultare si de vorbire care au un rol determinant in intelegerea si cunoasterea partenerului de viata, deci compromisurile stau la baza oricarei relatii si trebuie sa invatam sa le facem, chiar daca multi dintre noi nu sunt de acord cu acestea.
In momentul in care comunicarea verbala se imbina armonios cu cea nonverbala, mesajul receptat are un efect puternic in rezolvarea multor probleme mult mai repede decat va asteptati, asa cum si pe d-voastra va deranjeaza unele lucruri, asa poate fi ranit, jignit si cel de langa d-voastra. Aici depinde de maiestria fiecaruia dintre d-voastra sa descopere acele lucruri care par sa deranjeze si sa fie evitate pe viitor.
Nu de multe ori "la nervi", se arunca cu vorbe grele, unul asupra celuilalt, sau se iau decizii pripite in legatura cu relatia respectiva, cea ce duce la regrete tardive, si la multe dezamagiri.
Nu va costa nimic sa va laudati partenerul, sa il incurajati, sa il sustineti, sa ii fiti un adevarat prieten. Cearta, diferentele de opinii, dezbaterile pe diverse teme, daca nu incalca demnitatea si respectul persoanei de langa d-voastra, va ofera prilejul de a intelege mult mai bine "lumea" celui cu care doriti sa convietuiti.
O relatie bazata pe dragoste, sinceritate, interese materiale, ganduri ascunse, minciuna s.a.m.d, isi va spune mai devreme sau mai tarziu cuvantul!
Relatia d-voastra pe ce se bazeaza? Raspunsul va va urmari toata viata...
Aveti ceva de comentat?
Trimiteți un comentariu