ARENA VIETII

luni, 11 ianuarie 2010

Cum sa trecem peste depresiile vietii

  In general, persoanelor cu caractere slabe, li se intampla sa cedeze sau sa clacheze in fata unor evenimente aparute brusc in viata acestora, evenimente cu implicatii dureroase cum ar fi:
- pierderea unei fiinte dragi
-pierderea rezultatelor unor ani lungi de munca
-pierderea sanatatii
-pierderea bunastarii materiale s.a.
Toate acestea nu fac alceva decat sa secatuiasca izvorul de energie biologica. Multi raman "paralizati", stupefiati in fata dezastrului, ireparabilului, lasandu-i cu garda jos, fara nici-o reactie, in timp ce viata isi urmeaza cursul firesc.
  In sufletul d-voastra durerea este imensa, sfasietoare, viata va este trista, tot ce va inconjoara nu mai reprezinta un punct de interes pentru d-voastra.
Ce puteti face in asemenea situatie?
Puteti incerca sa diminuati intensitatea durerii pe care o resimtiti, printr-o serie de masuri:
  • evitati sa va mai ganditi, sa "contabilizati" aceasta nenorocire, acest necaz, sa mai discutati cu persoanele apropiate despre acest lucru sau indepartati-va de acestea pentru o vreme daca continua sa discute de nenorocirea care v-a lovit.
  • va puteti pune ordine in idei stand nemiscat ore intregi intr-un loc izolat, linistit, departe de locul existentei d-voastra.
  • pentru cei care au pierdut pe cineva drag, pot modifica pozitia obiectelor, a mobilei din casa, pentru a nu va mai aduce aminte de cei dragi pe care i-ati pierdut.
  • incercati sa schimbati "decorul", prin participarea la diferite spectacole, sa vizitati diferite locuri, sa faceti lucruri noi.
  • sa discutati cu un psihoterapeut, este acel "doctor al sufletului", este cel mai in masura sa va scoata din acea "transa dureroasa"
  • alergatul este o forma de curatare a gandurilor si a trupului de tot cea ce este nociv.
  • conform unor cercetatori, Omega III, gasit in peste este benefic pentru organismul d-voastra si pentru "regenerarea spiritului"
  Se poate observa in cateva zile, o "anestezie morala", momentul propice pentru a va reorganiza viata, pentru a reface acea situatie materiala pentru cei cu inclinatii materialiste, pentru a medita la faptul ca personalitatea celor disparuti va continua si dupa moarte, toate incercarile, obstacole din viata sunt menite sa  va aduca ceva util in viata d-voastra.

Aveti ceva de comentat?

Trimiteți un comentariu

ARENA VIETII Copyright ©2009-2013.Toate drepturile rezervate.